Azt mondják, az ősz a finom teák időszaka, a tél a finom forró csokiké. Szerintünk egy igazán finom, különleges forró csokoládé bármikor jól jöhet! Összeszedtünk Nektek 8 nem mindennapi forró csoki receptet:
FEHÉR FORRÓ CSOKI
A fehér csokoládé szerelmeseinek ajánljuk ezt a finom italt. Az étcsokoládé helyett fehéret kell a felforralt tejbe tördelni. A mennyiség relatív, ízléstől függ: minél sűrűbben szereted, annál több csokit tegyél bele. A tetejét díszítheted jó sok tejszínhabbal, kakaóporral, csokireszelékkel, mandulával, kókuszreszelékkel vagy színes cukorral!

FAHÉJAS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- cukor ízlés szerint
Az alapanyagokat simán csak keverd össze, ha szeretnéd, őrölt fahéj hozzáadása helyett akár egy egész rúddal is kevergetheted a forró csokit.
PILLECUKROS FORRÓ CSOKI
A forró csoki tetejére ráhelyezett pillecukrokat konyhai karamellizáló pisztollyal égesd meg kicsit, amíg meg nem barnulnak. Ha nem rendelkezel otthon ilyen eszközzel, forrósíts fel egy serpenyőt, szúrd fel egy villára a pillecukrot és nyomd rá a serpenyőre néhányszor pár másodpercre, amíg a felülete el nem éri a kívánt aranybarna színt.
KÓKUSZOS FORRÓ CSOKI
Egyszerűen csak a tej helyett kókusztejjel készítsd el a forró csokit. Ha esetleg nem lenne otthon, kókuszreszeléket- vagy kivonatot is keverhetsz az italhoz. Ha zavarnak a kókuszdarabkák, 5 percig hagyd állni a kókuszreszelékes tejet, hogy átvegye az ízét, utána szűrd le.
MANDULÁS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál darált mandula vagy mandulaaroma
Ismét simán csak össze kell keverni az alapanyagokat, azonban ha egy egész mandulát szeretnél, jobb ha összeturmixold a tűzhelyen főzött forró csokival, hogy ne maradjanak benne pici manduladarabkák.
GESZTENYÉS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 3/4 csésze tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál gesztenyepüré
Egy lábasban elkészített forró csokit turmixolj össze egy gesztenyepürével. Ha maradtak benne gesztenyedarabkák, szűrd le. Természetesen mindez tejszínhabbal az igazi, a tetejére pedig csokireszeléket, kakaóport vagy tortadarát is szórhatsz.
NARANCSOS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- cukor ízlés szerint
Az a leghatásosabb, ha ezt a forró csokit a gesztenyéshez hasonlóan készíted el, az elkészült forró csokit összeturmixolod a megmosott és lereszelt narancshéjjal, majd szűrd le a keveréket az apró narancshéjjak miatt. A tetejére szórhatsz egy kis fahéjat is.

MÉZESKALÁCSOS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- cukor ízlés szerint
Szórjunk mézeskalács fűszerkeveréket a forró csokiba, így egy tök szuper karácsonyi hangulatú forró csoki lesz belőle.