forró csoki

Azt mondják, az ősz a finom teák időszaka, a tél a finom forró csokiké. Szerintünk egy igazán finom, különleges forró csokoládé bármikor jól jöhet! Összeszedtünk Nektek 8 nem mindennapi forró csoki receptet:

FEHÉR FORRÓ CSOKI

A fehér csokoládé szerelmeseinek ajánljuk ezt a finom italt. Az étcsokoládé helyett fehéret kell a felforralt tejbe tördelni. A mennyiség relatív, ízléstől függ: minél sűrűbben szereted, annál több csokit tegyél bele. A tetejét díszítheted jó sok tejszínhabbal, kakaóporral, csokireszelékkel, mandulával, kókuszreszelékkel vagy színes cukorral!

fehér forró csoki
fehér forró csoki

FAHÉJAS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • cukor ízlés szerint

Az alapanyagokat simán csak keverd össze, ha szeretnéd, őrölt fahéj hozzáadása helyett akár egy egész rúddal is kevergetheted a forró csokit.

PILLECUKROS FORRÓ CSOKI

A forró csoki tetejére ráhelyezett pillecukrokat konyhai karamellizáló pisztollyal égesd meg kicsit, amíg meg nem barnulnak. Ha nem rendelkezel otthon ilyen eszközzel, forrósíts fel egy serpenyőt, szúrd fel egy villára a pillecukrot és nyomd rá a serpenyőre néhányszor pár másodpercre, amíg a felülete el nem éri a kívánt aranybarna színt.

KÓKUSZOS FORRÓ CSOKI

Egyszerűen csak a tej helyett kókusztejjel készítsd el a forró csokit. Ha esetleg nem lenne otthon, kókuszreszeléket- vagy kivonatot is keverhetsz az italhoz. Ha zavarnak a kókuszdarabkák, 5 percig hagyd állni a kókuszreszelékes tejet, hogy átvegye az ízét, utána szűrd le.

MANDULÁS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál darált mandula vagy mandulaaroma

Ismét simán csak össze kell keverni az alapanyagokat, azonban ha egy egész mandulát szeretnél, jobb ha összeturmixold a tűzhelyen főzött forró csokival, hogy ne maradjanak benne pici manduladarabkák.

GESZTENYÉS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál gesztenyepüré

Egy lábasban elkészített forró csokit turmixolj össze egy gesztenyepürével. Ha maradtak benne gesztenyedarabkák, szűrd le. Természetesen mindez tejszínhabbal az igazi, a tetejére pedig csokireszeléket, kakaóport vagy tortadarát is szórhatsz.

NARANCSOS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • cukor ízlés szerint

Az a leghatásosabb, ha ezt a forró csokit a gesztenyéshez hasonlóan készíted el, az elkészült forró csokit összeturmixolod a megmosott és lereszelt narancshéjjal, majd szűrd le a keveréket az apró narancshéjjak miatt. A tetejére szórhatsz egy kis fahéjat is.

narancsos fahéjas forró csoki
narancsos fahéjas forró csoki

MÉZESKALÁCSOS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • cukor ízlés szerint

Szórjunk mézeskalács fűszerkeveréket a forró csokiba, így egy tök szuper karácsonyi hangulatú forró csoki lesz belőle.