iphone biztonsági mentés

Bár néha úgy tűnik, hogy okostelefonjaink mindig ott vannak, amikor szükségünk van rá, jó ötlet emlékezni arra, hogy könnyen elvesznek, ellopják vagy eltörik. Cserélheti a hardvert, de a telefonon lévő minden információ, beleértve a fényképeket, felvételeket, dokumentumokat vagy mentett alkalmazásadatokat örökre eltűnik. Még az olyan egyszerű művelet is, mint az operációs rendszer frissítése, a drága okostelefont szilíciumból, üvegből és fémből álló “téglává” változtathatja.

Szerencsére meglehetősen egyszerű biztonsági másolatot készíteni iPhone -járól, és ha új, azonos típusú telefont kap, fel tudja tölteni a mentett fájlokat az új eszközére, és ugyanúgy formázza, mint a régit, feltéve, hogy támogatja. Az iPhone felhasználóknak két fő lehetőségük van: Mentheti a biztonsági másolatot számítógépre vagy iCloud-fiókba.

Fontos megjegyezni, hogy a telefon szinkronizálása nem egyenlő a biztonsági mentéssel. Míg a szinkronizálás a névjegyeket, fényképeket, videókat, zenéket, lejátszási listákat és podcastokat menti, a biztonsági mentés pillanatképet ment a telefon teljes tartalmáról, hogy visszaállítsa azokat. A következőképpen készíthet biztonsági másolatot telefonjáról a számítógépére:

Csatlakoztassa telefonját Mac számítógépéhez. Ha számítógépén MacOS 10.14 Mojave vagy régebbi rendszer fut, a telefon eléréséhez meg kell nyitnia az iTunes alkalmazást. Ha számítógépén MacOS 10.15 vagy újabb rendszer fut, telefonját a Finder segítségével (a képernyő alján) találhatja meg.

Ha egy üzenet kéri az eszköz jelszavát vagy a Trust This Computer alkalmazást a telefonon vagy a számítógépen, kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket. (Ha elfelejtette a jelszót, az Apple támogatási forrásokkal rendelkezik.)

Keresse meg eszközét a számítógépen (ha nem jelenik meg automatikusan, kövesse az alábbi utasításokat a megtalálásához).

Ha bármilyen érzékeny információval rendelkezik, különösen pénzügyi vagy egészségügyi információkkal, nagyon jó ötlet a biztonsági másolat titkosítása a biztonság érdekében. (Ha nem szeretné titkosítani adatait, hagyja ki ezt a lépést.)

Még ha nem is választja a biztonsági másolat titkosítását, a telefon frissíti az alkalmazásait és az operációs rendszert a tartalom átvitele előtt.

Kattintson a Biztonsági mentés most lehetőségre, és várja meg a tartalom átvitelét.

A Windows-felhasználóknak az Apple iTunes szoftverét kell használniuk iPhone-juk biztonsági mentéséhez. Kattintson iPhone-jára az iTunes ablakban, majd kattintson az Összegzés elemre. Ezután kattintson a Biztonsági mentés most lehetőségre, és lehetősége lesz a biztonsági másolat titkosítására.

Vezeték nélkül is készíthet biztonsági másolatot iPhone készülékéről iCloud-fiók használatával.
Itt van, hogyan:

Csatlakoztassa eszközét egy WiFi hálózathoz.

A Rendszerbeállításokban koppintson a képernyő tetején a saját nevével ellátott opcióra.

Kattintson az iCloud, majd az iCloud Backup elemre.

Kattintson a Biztonsági mentés most lehetőségre.

Fontos megjegyezni, hogy az iCloud-fiókjában található tárhely mennyisége korlátozhatja a biztonsági mentés mennyiségét. Egyszerűen fogalmazva, ha rendelkezik ingyenes 5 GB-os fiókkal és 256 GB-os iPhone-nal, akkor fizetnie kell több tárhelyért, vagy helyette biztonsági másolatot kell készítenie a számítógépére. A számítógépes biztonsági másolatoktól eltérően az iPhone összes iCloud biztonsági mentése a biztonság érdekében teljesen titkosított.

Harmadik féltől származó szoftvermegoldások is segítik a Windows és Mac biztonsági mentéseket, például az Acronis True Image, az iMazing és a Dr.Fone. A harmadik féltől származó szoftverek további biztonsági mentési lehetőségeket kínálhatnak, beleértve a biztonsági másolatok helyének kiválasztását, valamint a biztonsági másolat visszaállítandó részeit.