Füst szag eltávolítása

Akár tűztől, akár cigarettától is maradjon a szag.

A füstnek, akár cigarettából, akár tűzből van egy jellegzetes, kellemetlen szaga, amely megmarad a lakásban. Sokszor az sem számít, mennyi dezodort fúj, vagy hányszor mossa meg a hajat, ez a jellegzetes aroma úgy tűnhet, mintha nem akarna elmúlni. De ez nem feltétlenül van így:

Hogyan lehet gyorsan, de átmenetileg megszabadulni a füstszagoktól

Az első módszer a legegyszerűbb: Nyissa ki otthona ablakait és engedje be a lehető legtöbb friss levegőt. A külső levegő beengedése segít elvezetni a szennyező anyagokat, például a füstöt és a kormot”.

Míg az alapszíntű tisztítási folyamatok, például a felületek portalanítása, mosása és fertőtlenítése enyhe szappannal vagy tisztítószerekkel nem távolítják el a füstszagot hosszú távon, de átmenetileg csökkenti a bűzt.

Ha pedig a füst egy háztűzből vagy futótűzből származik, ellenőrizze otthonát, hogy nincs-e benne korom vagy hamu. A korom és hamu továbbra is áraszthatja magából a füstszagot.

Hogyan távolítsuk el a füstszagot a bútorokból

A puha felületeken, például kárpitozott bútorokon, matracokon, szőnyegeken, függönyökön és ruházaton áthatoló füstszagok kezelése: alaposan szagtalanítsa és fertőtlenítse őket szódabikarbónával és fehér ecettel. A fából készült bútorok és felületek esetében szappannal vagy faspecifikus tisztítószerrel tisztítsa meg őket.

Hogyan távolítsa el végleg otthonából a füstszagokat

Először is, ha még nincs központi légkondicionálója vagy AC egysége, akkor itt az ideje, hogy beszerezzen egyet. Ha kevés a beszivárgás, a természetes szellőzés vagy a gépi szellőztetés, a levegőcsere sebessége alacsony, és a szennyező anyagok szintje növekedhet.

Egy légtisztító beszerzése előnyös lehet, különösen egy magasan tiszta levegő szállítási sebességgel (CADR) rendelkezőt, ha dohányfüsttel van dolgunk, mivel ez az egyik legkisebb részecskék.

Lakás füst, cigi szag